Scheiden met een mediator in Heemskerk

Neem contact op

Mediator in Heemskerk

Begin met de eerste afspraken:

Nu direct samen een voorlopige afspraak maken over wie welke huishoudelijke lasten betaald. Deze afspraak vastleggen d.m.v. een korte notitie gedateerd en ondertekend door jullie beiden. Deze digitaal bewaren. Zo, de eerste stap is gezet.

Wat gebeurt er zonder tussenkomst van een mediator in Heemskerk?

Zelf een ouderschapsplan maken: doordat er onderwerpen onbesproken blijven of er geen goede afspraken gemaakt worden levert dit onnodig veel discussie / stress op. Kinderen worden daardoor nogal eens als boodschapper gebruikt.

Wist je dat:

 

 • Samenwoners net zoveel zaken moeten regelen als gehuwden en geregistreerd partners als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn?
 • De woorden “in overleg” welke vaak gebruikt worden in een ouderschapsplan, tot onnodig veel discussie leiden bij de zorg voor jullie kinderen?
 • Jullie afspraken kunnen maken over de hoogte van de kinderalimentatie binnen de gestelde wettelijke kaders?
 • Dit ook geldt voor de duur en hoogte van de partneralimentatie?
 • Jullie mogelijk fiscaal voordeel kunnen behalen als jullie kiezen voor co-ouderschap?

Wat ik vaak fout zie gaan als stellen zelf hun eigen scheiding regelen:

De woorden “in overleg” worden vaak gebruikt bij de te maken afspraken in een ouderschapsplan. Dat is op dit moment fijn, want het lost jullie vraagstuk nu op. Maar wat gebeurt er in de toekomst? Overleggen is na een scheiding topsport. Dit vergt veel geduld en souplesse van beiden. Trap niet in deze valkuil. Maak nu goede afspraken. Dit kost nu wat tijd maar levert veel voordeel op in de toekomst.

Annette Lenderink mediator Castricum

Scheiden met de hulp van een mediator in Heemskerk, hoe gaat dat in zijn werk?

Ik ben Annette Lenderink en als familiemediator gespecialiseerd in scheidingen. Mijn juridische en financiële kennis is en blijft up to date door de opleiding tot Erkend Scheidingsadviseur (vh. Register Financieel Echtscheidingsadviseur). Daarnaast heb ik als professional de verplichting tot permanente bijscholing omdat wetten en regels constant veranderen.

Daarnaast ben ik zelf kind van gescheiden ouders en dus ervaringsdeskundige vanuit de ogen van jullie kinderen.

  1. We starten altijd met een gratis kennismaking

  Na de kennismaking inventariseren wij samen wat er geregeld moet worden voor jullie scheiding. Daarna bepalen wij met elkaar wat de beste volgorde van handelen is in jullie situatie.

  Ik werk niet met afgebakende uren zodat wij kunnen doen wat er echt nodig is.

  2. Opstellen ouderschapsplan

  Jullie ontvangen van mij een werkblad voor het ouderschapsplan. Zo hoeven jullie niet zelf alle belangrijke punten te bedenken. Het werkblad kan aangevuld worden met jullie specifieke wensen. Daarna wordt de inhoud van het werkblad verwerkt in het ouderschapsplan.  

  3. Twee kanten van de scheiding belicht

  Naast de zakelijke punten is er ook voldoende aandacht voor de emotionele kant van een scheiding. Door het hoe en waarom bespreekbaar te maken kun je ook op een betere manier belangrijke afspraken met elkaar maken. Er ontstaat meer begrip voor elkaars standpunten.

  4. Nazorg en een positieve afsluiting

  Nadat de scheiding formeel is kunnen jullie nog gebruik maken van een nazorg gesprek. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we samen hoe het scheidingsproces voor jullie is verlopen en verhelder ik nog de eventuele onduidelijkheden.

  Scheiden in Heemskerk met een mediator: Wat levert dat op?

   

  • Jullie ondertekenen het convenant op het moment dat er geen punten meer te bespreken zijn. M.a.w. er zijn geen losse eindjes meer als jullie bij mij klaar zijn
  • Jullie onderlinge communicatie is verbeterd of zelfs hersteld
  • De afspraken die jullie hebben gemaakt zijn de best mogelijke afspraken welke goed bij jullie situatie passen.
  • Ik ben jullie vraagbaak / rustpunt in deze hectische periode

  Uit elkaar in Heemskerk: welke opties zijn er? Je hebt altijd een keuze.

  1. Jullie kunnen de scheiding grotendeels samen regelen.

  Hierbij ligt het gevaar op de loer dat er zaken over het hoofd gezien worden waardoor je uiteindelijk toch om tafel moet met een mediator of advocaat om het e.e.a. te herstellen.

  2. Jullie ieder naar een eigen advocaat gaan.

  Naast de hoge kosten waar je mee te maken krijgt kun je je afvragen of het belang van jullie toekomstige relatie altijd voorop staat.

  3. Of jullie doorlopen de scheiding samen met mij als mediator.

  Ik weet wat er bij een scheidingsproces komt kijken en de kans op een gezonde toekomstige relatie is vele malen groter.

  In dat laatste geval nodig ik jullie uit om samen een vrijblijvende kennismaking in te plannen zodat jullie zelf kunnen ontdekken wat ik voor jullie kan betekenen. De kennismaking kan al plaatsvinden binnen één week en ik werk niet met een wachtlijst.

  P.S. Weet je dat je voor of na de mediation vanuit mijn praktijk direct het bos- en duingebied in kan lopen om je hoofd even leeg te maken?
  Dit zorgt bij veel van mijn cliënten voor een extra rustmoment in deze zware periode.