Relatie mediator

Hebben jullie ruzie gekregen of zijn jullie in elkaar teleurgesteld en twijfel je of een scheiding de oplossing is? Je kunt besluiten je relatie nog een kans te geven.

Hebben jullie ruzie gekregen of zijn jullie in elkaar teleurgesteld en twijfel je of een scheiding de oplossing is? Je kunt besluiten je relatie nog een kans te geven in plaats van uit elkaar te gaan, want dat kan altijd nog. Relatie Mediation bij problemen in je relatie kan het tij keren. Ik kan jullie, als relatie mediator,  alle voor- en nadelen laten zien van een scheiding zodat je een goed doordacht besluit kan nemen.

Bij relatie mediation krijgen jullie de gelegenheid om elkaar te vertellen wat jullie dwarszit. Natuurlijk in een neutrale, vertrouwelijke en veilige omgeving. Het kan bijvoorbeeld gaan over het ouderschap, want het opvoeden vergt veel energie van jullie beiden. Je kunt het ook hebben over verwachtingen die je van de ander hebt, moeite met praten of afspraken met elkaar maken. Jullie wennen er weer aan om naar elkaar te luisteren, elkaar te waarderen en elkaars gevoelens te erkennen. Door de gesprekken worden jullie verwachtingen naar elkaar realistischer. Als mediator begeleid ik jullie hierbij zodat jullie kunnen ontdekken wat jullie nog verbindt. 

Mediation of therapie?

Relatie mediation is geen therapie want bij relatietherapie is de problematiek vaak gecompliceerder. Het gaat dan om een relatie die gespecialiseerde hulp nodig heeft van bijvoorbeeld een systeemtherapeut of gezinstherapeut en daar ben ik niet in opgeleid. Relatietherapie is een onderdeel binnen de psychotherapie.

Voor meer informatie over relatietherapie klik hier