1. Home
  2.  » Ik wil scheiden

Mediator voor jullie scheiding 

Ik wil scheiden – Mediator

Ik wil scheiden NettMediation Castricum

Het is vast een moeilijk besluit geweest om te nemen: ik wil scheiden. Er breekt een onzekere en emotionele periode aan. Vragen als wat moet ik regelen, waar kan ik wonen, hoe moet ik straks alles betalen en vooral hoe moet het met de kinderen, spelen de hoofdrol. 

Hoe moeilijk het ook is, probeer in goed contact met elkaar te blijven. Probeer getouwtrek te voorkomen. Zeker als jullie kinderen hebben. Voor hen is het van groot belang dat je in goed contact met elkaar blijft. Jullie zijn straks geen partners meer maar blijven voor altijd samen de ouders van jullie kinderen. Door te kiezen voor een scheidingsmediator is de eerste goede stap al gezet.

Tijdens de mediation is er veel aandacht voor de kinderen, de emotionele kant van het proces en vanzelfsprekend ook voor de financiële gevolgen. We gaan stap voor stap het proces door. Waar nodig schakel ik andere experts in, maar alleen als jullie dit willen. Het lijkt nu nog onmogelijk maar uiteindelijk zijn al je vragen beantwoord en kun je allebei verder.

Ik wil scheiden met een mediator en heb kinderen

Als je gaat scheiden en er zijn kinderen bij betrokken dan heb je als ouders de plicht om de scheiding zo goed mogelijk te regelen voor de kinderen. Tijdens de mediation voor scheiden staan zij dan ook op de eerste plaats. Er is tijdens het proces onder andere aandacht voor de afspraken die jullie samen maken in het ouderschapsplan; de basis van jullie toekomstig ouderschap. Je kunt je voorstellen dat als er gezamenlijke afspraken worden gemaakt er veel discussiepunten voorkomen kunnen worden. Mediation bij scheiden is mede daarom een meer geschikte vorm van scheidingsbegeleiding dan de begeleiding door twee advocaten.

Voordelen van een mediator bij een scheiding

Als scheiding mediator begrijp ik dat een scheiding doorlopen een complex en emotioneel proces kan zijn. Als gespecialiseerd scheidingsmediator bied ik een veilige, neutrale ruimte waar beide partijen openlijk hun zorgen en wensen kunnen uiten. Ook is het streven om tot een eerlijke en duurzame oplossing te komen, waarbij rekening wordt gehouden met alle betrokkenen, inclusief eventuele kinderen. Ik faciliteer de communicatie, helpt misverstanden te voorkomen en werken toe naar een overeenkomst die voldoet aan de behoeften van beide partijen. Met onze hulp kunt u een nieuw hoofdstuk beginnen op een positieve en respectvolle manier.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een scheidingsmediator zijn lager dan wanneer je allebei een advocaat hebt. Dit komt doordat het proces over het algemeen korter is en dat jullie de kosten samen delen. Houdt er wel rekening mee dat je het verzoek tot echtscheiding of beëindiging partnerschap (als jullie minderjarige kinderen hebben) alleen kan laten indienen door een advocaat. Ga voor meer informatie naar mijn kostenpagina

Er staat veel informatie op internet en ik kan mij voorstellen dat je de draad kwijt raakt. Daarom heb ik een paar goede websites gevonden voor je waar je betrouwbare informatie kunt vinden. Klik op de button hiernaast om naar de betreffende website toe te gaan.
Informatie Rechtsspraak
Informatie Rijksoverheid
informatie belastindienst